0 800 33 49 21
безкоштовно по Україні
050 393 04 97
0
1

Кращий бездротовий (акумуляторний) пилосос

У побуті, так і в невеликих офісах, придбання стандартного пилососа не вирішує всіх задач з прибирання. Іноді великий апарат і не потрібен, особливо якщо ускладнений доступ до електромережі і виникає необхідність прокладати подовжувачі. Щоб підтримувати чистоту в таких умовах, ідеальний засіб - це акумуляторний пилосос. Його не потрібно включати в розетку, досить зарядити акумулятор і користуватися в будь-якому місці.

Бездротові пилососи - характерні особливості

Як сказано було вище, головна відмінна риса таких моделей - автономність. Наявність акумулятора дозволяє працювати цим апаратом в будь-якому місці, де немає електромереж: на дачі, в машині, альтанці або на терасі.

У будь-якому апараті, де є двигун, визначальна характеристика - це його потужність. Для пилососів вона характеризується величиною повітряного потоку, вираженого в літрах за хвилину, а також потужністю всмоктування води (для моделей, які підтримують цю функцію). Відразу відзначимо, що в асортименті компанії ЕСКО є спеціалізовані акумуляторні моделі, розраховані в основному на видалення води. Їх застосовують для мийки вікон і інших плоских неворсистих поверхонь: стін душових кабін, скла автомобілів і т.д.

Наявність акумулятора, крім свободи пересування і використання поза дією електромережі, накладає і обмеження. Це період безперервної роботи, тобто час, за який розряджається акумулятор. Коли ви роздумуєте, який бездротовий пилосос вибрати, оцініть обсяг майбутньої роботи і скільки часу потрібно на її виконання. Виходячи з цього, ви зрозумієте, який заряд повинен бути у акумуляторів вашого апарату.

Бездротові (акумуляторні) пилососи відрізняються компактними розмірами і високою маневреністю, не вимагають розбирання для зберігання, займають мало місця. Вони легкі, ними можна керувати однією рукою.

У нашому онлайн магазині представлені апарати марки BLACK + DECKER,які входять в число топів акумуляторних пилососів. Ми пропонуємо розглянути ці моделі і вибрати кращий акумуляторний пилосос з усіх, наявних в нашому асортименті.

Для чого потрібні бездротові пилососи

Акумуляторні моделі клінінгової техніки потрібні там, де немає доступу до стаціонарної мережі. Якщо вам потрібно почистити салон автомобіля або вимити його скло - потрібен або спеціальний автомобільний пилосос, який працює від акумулятора машини, або універсальний побутовий бездротовий апарат.

Якщо у вас в літньому будиночку, альтанці або на терасі потрібно вимити вікна - знадобиться акумуляторний прилад. Переноски і шнури, плутаються під ногами - не найкращі помічники, в них можна заплутатися і травмуватися. При випадковому обриві подовжувача можна навіть отримати електротравму.

Якщо вам потрібно зібрати дрібний пил в вузьких і важкодоступних місцях - на високих полицях, антресолях, карнизах - придбайте бездротовий пилосос. Стаціонарним апаратом працювати в таких місцях незручно, а іноді і неможливо.

Купівля автономної клінінгової техніки позбавить вас від метушні з великим агрегатом, якщо сама думка про майбутне прибирання пилососом викликає у вас здригання. Маленький, легкий, красивий апаратик виглядає, як іграшка, і з ним так само просто і приємно управлятися.

Які бувають види акумуляторних пилососів

Розподіл бездротової пилозбірної техніки засновано на їх конструктивних відмінностях. Ручні пилососи являють собою одне ціле: корпус, ручка-тримач і сопло для збору пилу. Вертикальний пилосос візуально схожий на маленький мережевий апарат з довгою ручкою. Роботизований прибиральник, або робот-пилосос - це автономний пристрій із щітками, прихованими внизу корпусу і запрограмований на певний режим роботи. Нижче ми розглянемо ці моделі у відповідних розділах.

Ручні бездротові пилососи

Акумуляторні ручні пилососи представлені в широкому асортименті. Це найпопулярніший вид бездротових агрегатів. До числа їхніх переваг відносять:

  • невеликі габарити і вага (від 0,61 кг до 1,6 кг);
  • автономність і мобільність (відсутність мережевого шнура);
  • можливість збору води (не у всіх);
  • легкість роботи та обслуговування.

Наведемо порівняльну таблицю деяких апаратів, представлених у нас на сайті, і проаналізуємо їх сильні і слабкі сторони.

Таблиця 1.

Пилососи з можливістю всмоктування води.

BLACK + DECKER WW100; WW100K

BLACK + DECKER WDA215WA

BLACK + DECKER WDA315J

BLACK + DECKER WDA320J

Вага

0,74 кг

0.61 кг

0.9 кг

0.9 кг

Напруга

3,6 В

7,2 В

10,8 В

10,8 В

Повітряна потужність

2,5 аВт

15,5

15 аВт

18 аВт

Обсяг пилозбірника (ємності для води)

0,1 л

0,37 л

0,5 л

0,5 л

Потужність всмоктування

н / д

370 мм / Н₂О

395 мм / Н₂2О

459 мм / Н₂О

Ціна

1899/2099 грн

1299 грн

: 1399 грн

1699 грн

 Артикули розташовані в таблиці зліва направо в порядку зростання потужності. У першій колонці відображена інформація за двома моделями, що відрізняються між собою тільки комплектацією. Ці апарати оснащені спеціальними гумовими насадками для збору води і призначені для мийки вікон.

Апарати серії WDA більш універсальні, вони здатні і збирати дрібне сміття, і прибрати випадково пролиту воду або іншу рідину. Їх ціна зростає пропорційно збільшенню потужності. У цьому переліку безумовний лідер - BLACK + DECKER WDA320J, завдяки високій продуктивності і повній комплектації.

Таблиця 2.

Акумуляторні пилососи BLACK + DECKER для сухого прибирання

NVB115W, NVB115WA

DVJ215J

DVJ320J

DVJ325BFS,

DVJ325BFSP

Вага

0,61 кг

1,03 кг

1,09

1,1 / 1,6 кг

Напруга

7,2 В

10,8 В

10,8 В

Повітряна потужність

7,5 аВт

11 аВт

25 аВт

35 аВт

Обсяг пилозбірника (ємності для води)

0,37 л

0,5 л

0,5 л

0,5 л

Швидкість повітряного потоку

630 л / хв

726 л / хв

879 л / хв

946 л / хв

Ціна

799/999 грн

2399 грн

2699 грн

2999/3499 грн

Тут представлені моделі від мініатюрних NVB115 до потужних DVJ325. Якщо перші з них - це прості апарати для збирання малих площ, то наступні серії вже оснащені сучасними засобами контролю за станом батарей, датчиком засміченості фільтрів, регулюванням потужності, турбо щіткою і іншими опціями. У цій підгрупі лідирує по потужності і кількості додаткових функцій пилосос DVJ325BFSP, в складі якого є навіть аромафільтр.

Таблиця 3.

 Акумуляторні пилососи BLACK + DECKER серії PV

PV 1 020 L

PV1420 L

PV1820 L

Вага, кг

1,28

1,33

1,38

Напруга, В

10,8

14,4

18

Повітряна потужність, аВт

20

20

25

Обсяг пилозбірника, л

0,44

0,44

0,44

Швидкість повітряного потоку, л / хв

1080

1080

1170

Ціна, грн

2499

2799

3399

Ця серія конструктивно відрізняється від попередніх. У сопло пилососа вмонтована щітка і щілинна насадка. Сопло може повертатися на 200 градусів, воно приєднане до незвичайного круглого пилозбірника. Ця конструкція запатентована, вона дуже ефективна для прибирання у важкодоступних місцях.

В асортименті виробника BLACK + DECKER є універсальні пилососи, які можуть використовуватися як ручні, і як вертикальні. Це вироби серії PD: PD1420LP і PD1820LF. Вони мають пилозбірник об'ємом 0,5 л, мають гнучкий шланг довжиною 1,5 м, працюють від акумуляторів напругою 14,4 В і 18 В відповідно, швидкість повітряного потоку складає 1080 і 946 л / хв. У комплект поставки входить розбірна довга штанга для прибирання підлоги. Ця опція при необхідності перетворює ручний пилосос в вертикальний і збільшує його функціональність.

Вертикальний акумуляторний пилосос

Апарат NSVA315J відноситься до класу вертикальних бездротових приладів. Він живиться від акумулятора потужністю 10,8 В, ємністю 1,5 А / г. При вазі 1,28 кг він здатний розвивати швидкість повітряного потоку 834 л / хв. Ця модель має функціонал всмоктування води з потужністю 404 мм / Н₂О. Для сухого чищення призначена широка знімна щітка.

Апарат можна застосовувати для сухого та вологого прибирання. Пилозбірник об'ємом 0,4 л оснащений фільтрами грубої і тонкої очистки.

При своїй невисокій ціні модель NSVA315J стає універсальним помічником для прибирання будинку.

Переваги та недоліки вертикальних бездротових пилососів>

Щоб оцінити переваги та слабкі сторони вертикальних моделей пилососів, ми звели їх в невелику таблицю.

Переваги

Недоліки

Автономність роботи - прилад не вимагає підключення до електромережі

Час роботи обмежено ємністю акумулятора

Невеликі розміри, не вимагає збірки для роботи

Обсяг пилозбірника обмежений, від 0,4 до 1 л

Універсальний, виконує функції електровіника і швабри

Придатний для підтримки чистоти на невеликих площах

Легкий і маневрений. Їм зручно управляти і прибирати важкодоступні місця

Невисока потужність не дозволить зібрати великий або залежале сміття

Може використовуватися для збору пролитої рідини

Як видно з таблиці, вертикальні акумуляторні пилососи зручні для оперативної підтримки чистоти в приміщеннях невеликої площі, а також поза будівлею - на терасі, в літній альтанці і т.п. Вони здатні помітно полегшити роботу господині.

Роботи-пилососи

Нове слово в прибиранні приміщень - це роботи-пилососи. Ці мобільні пристрої невеликого розміру складаються з рухомої платформи, в яку вмонтовано щітки і двигун. Там же розміщений і контейнер для пилу. Управління здійснюється за допомогою встановленого програмного забезпечення. Вам потрібно тільки задати параметри, наприклад, швидкість руху, або час початку роботи. Розумний прилад буде сам пересуватися по підлозі, збираючи пил і дрібне сміття. Спеціальні датчики дозволяють об'їжджати перешкоди у вигляді меблів. Після закінчення прибирального циклу робот-пилосос повертається на зарядну станцію.

Це дуже зручний пристрій, який заощаджує час і сили. З недоліків можна назвати те, що в вузькі щілини і кути апарат не пробереться через особливості конструкції. Цю техніку добре використовувати, коли кімната не захаращена меблями і є велика площа підлоги, вільна від предметів.

На що потрібно звернути увагу при виборі бездротових пилососів

Ми не дарма склали рейтинг акумуляторних пилососів в залежності від особливостей їх конструкції. Цільове призначення - це головний критерій вибору бездротової клінінгової техніки.

Для чищення м'яких меблів або автомобільного салону підійдуть моделі з числа ручних пилососів.

Для універсального використання з переважним прибиранням підлоги - вертикальні апарати.

Якщо вам потрібно мити вікна або інші подібні конструкції - виберіть пилосос з функцією збору води. Якщо хочете полегшити собі життя і при цьому підтримувати чистоту в кімнаті - купіть робот-пилосос.

Яку серію агрегатів ви б не вибрали, наступна за пріоритетністю характеристика - це потужність двигуна і пов'язана з цим повітряна потужність, а також сила втягування води.

Потім слід звернути увагу на ємність акумулятора - чим вона більша, тим довше працює апарат в автономному режимі.

Які фільтри встановлені, який обсяг пилозбірника, плавне регулювання потужності, індикатор стану батарей - всі ці фактори впливають на функціональність агрегату і на його ціну. Зіставте ваші потреби з функціоналом і виберіть бездротовий пилосос, який краще відповідає вашим завданням.

Зі свого боку, компанія ЕСКО в особі своїх консультантів готова надати будь-яку додаткову інформацію про придбання акумуляторної техніки.