0 800 33 49 21
безкоштовно по Україні
050 393 04 97
0
1

Як вибрати генератор для дому

Як підібрати генератор для заміського будинку або дачі

Генератор - це агрегат, що виробляє електрику: з його допомогою можна організувати освітлення і роботу електроприладів за відсутності централізованої подачі електроенергії. Періодична відсутність електрики - актуальна проблема для дач і заміських селищ: якщо трапляється аварія, швидкого вирішення проблеми чекати від місцевих служб не доводиться. Причин позапланових відключень предостатньо: дерево впало на дроти, сильний вітер або ж віялове відключення електроенергії. В деякі будинки власники і зовсім не встигли провести світло, перебиваючись підручними засобами. Але на допомогу приходить переносна електростанція - генератор: він забезпечить енергією будинок в тому випадку, якщо інші джерела електрики відсутні. Який генератор вибирають люди для дачі або приватного заміського будинку?

Вибираємо генератор для будинку правильно

Щоб не помилитися у виборі, потрібно спершу визначитися з потужністю пристрою. Необхідно підрахувати сумарну потужність приладів, які потрібно забезпечувати електрикою. Що це буде: кімнати і холодильник, або ж потрібно ще тепла підлога, ТВ, комп'ютер та інші споживачі енергії? Існують спеціальні таблиці визначення потужності приладів - ними можна і потрібно користуватися. Після того, як потужність підрахована, переходимо до вибору типу агрегату.

  • Бензинові - найбільш дешеві агрегати: переплатить власник потім, коли буде купувати бензин і витрачати його у великій кількості. Відрізняються тихою роботою і порівняно невисокою потужністю - близько 3 кВт. Ідеально підходять для випадкових вечорів без світла.
  • Інверторні - покращений варіант бензинових станцій: ток дають більш якісний, а витрата бензину у них менше. Зрозуміло, і ціна таких пристроїв значно вище. Інверторні генератори можна застосовувати для електропостачання найбільш чутливих приладів: ноутбука, комп'ютера, телевізора і т.д.
  • Дизельні - порівняно дорогі й гучні агрегати. Але зате дизельне паливо коштує набагато дешевше бензину, а самі пристрої розраховані на тривалу безперебійну роботу. Який дизельний генератор вибрати? Той, який витримає необхідну потужність.
  • Газові генератори - не дуже поширені серед населення: заміський будинок повинен бути підключений до газу, а під'єднання станції до газопроводу повинен виконувати тільки фахівець. Варіант для власників вже обжитих будинків з проведеним газопостачанням.
  • Комбіновані - газо-дизельні і газо-бензинові агрегати також знайшли застосування в окремих будинках. Станції ці також повинні бути підключені до газової магістралі фахівцем. Але вони можуть перемикатися на бензинове або дизельне паливо.

    Як правильно вибирати генератор для дому та на дачу? Потрібно визначитися з потужністю приладу і оптимальним типом палива для нього. Найбільш ходовими вважаються дизельні і бензинові електростанції, оскільки їх не потрібно підключати до газопроводу.

    Esco.ua: все для заміських будинків

    На нашому онлайн-сервісі для Вас представлений багатий вибір садової техніки: пили, обприскувачі, аератори, газонокосарки і навіть міні-трактори для обробки ділянок. На наших сторінках Ви знайдете і електрогенератори з різними типами палива. Інтерфейс магазину дозволяє користувачеві вибрати рейтинг хороших генераторів для дому та дачі: по ціні, наявності, іншим параметрам. Залишайтеся з ЕСКО: це кращий онлайн-супермаркет різних інструментів і агрегатів для дому та дачі.