0 800 33 49 21
безкоштовно по Україні
050 393 04 97
0
1

Ручна газонокосарка

Різновиди ручної садової техніки для стрижки трави

Щоб галявини, газони, парки, сади виглядали акуратно, застосовують спеціальну садову техніку для стрижки зелених насаджень: тримери, мотокоси, газонокосарки. Відмінність даних інструментів - в конструкції і потужності.

Тример - інструмент невеликої потужності, схожий на косу. Він складається з металевої труби з прикріпленим до неї ріжучим інструментом. Допоможе, якщо потрібно обрізати траву в вузьких або нерівних місцях, Докос ділянку або усунути зарості на невеликій площі.

Мотокоса або бензокоса - більш потужна косарка. За конструкцією нагадує тример, оснащена бензиновим двигуном. Легко усуває високі зарості навіть при складному рельєфі, але погано підходить для стрижки газону.

Ручна газонокосарка - ще більш потужний пристрій. Може мати два або чотири колеса, оснащена бензиновим або електричним двигуном. Залежно від потужності, може стригти як газонну траву, так і зарослі ділянки великої і малої площі.

Основні характеристики: на що звернути увагу

При виборі кращої для Вас мотокоси, тримера, газонокосарки, перш за все, потрібно визначитися з такими параметрами:

  • характер рослинності;
  • площа;
  • рельєф місцевості;
  • як часто Ви плануєте стригти рослини.

Виходячи з цих даних, стає зрозуміло, який вибирати тример, мотокосу, газонокосарку з урахуванням їх потужності, продуктивності, габаритів.

Тип двигуна впливає на багато параметрів інструментів.

  • Електричний мережевий - кращий вибір для невеликих ділянок біля будинку. Він безшумний і не забруднює навколишнє середовище, відносно дешевий. Двигун може перебувати внизу і вгорі пристрою. Нижнє розташування дешевше, але в нього може потрапити волога при роботі.
  • Електричний акумуляторний - хороший варіант тримера, якщо косити траву на великій відстані від електричної мережі. Він має ті ж переваги, що й у попередньому варіанті. З мінусів можна відзначити велику вартість і вагу, але зате Ви забудете про дріт під ногами.
  • Бензиновий двигун краще вибрати, якщо для Вас важлива мобільність, автономність, потужність, довговічність. Мінуси - необхідність заливати паливо і мастило, проводити техобслуговування, терпіти шум близько 90 дБ. Такі мотокоси важать близько 10 кг. Робота з ними вимагає фізичної сили.

Як ріжучий інструмент може виступати котушка з волосінню або ніж. Волосінь краща, якщо треба косити молоду траву, для більш жорстких стебел використовують ніж.

Кращі варіанти садової техніки від магазину "ЕСКО"

Магазин "ЕСКО" пропонує акумуляторні і мережеві електрокоси виробників BLACK + DECKER, DeWALT, Stiga. Ємність акумуляторних моделей - від 2.5 - 5 Ач, лужні Li-ion батареї. Вага виробів - 3-4 кг. Орієнтовний час роботи - до 30 хв. Агрегат може стригти не тільки газон, але і бур'яни, чагарники.

Вибір тримера для усунення морогу представлений брендами BLACK + DECKER і Stiga. Є мережеві та акумуляторні моделі. Потужність - 250 - Потужність 550 Вт.

Мотокоси представлені брендами Alpina, Solo by Al-ko, Stiga. Є 2-х тактні і 4-х тактні мотори. Укомплектовані агрегати котушкою з волосінню і ножами. Справляються з зарослими ділянками великої площі.

На всю продукцію є гарантія якості. Організована безкоштовна доставка товару по всій Україні.